Diether snelt naar 4e plek in Kieldrecht

Terwijl Laurens in Tongeren net aan een valpartij ontsnapte, hield Diether in Kieldrecht stand in de vroege ontsnapping en kwam hij als vierde over de meet. 

 

Kieldrecht

In het winderige Waasland werd het 59-koppige deelnemersveld al snel in stukken gereden. Diether zat van meet af aan in de kop van de wedstrijd en wist lange tijd met 10 renners aan de leiding te koersen. 

Nadat op het einde van de wedstrijd verschillende aanvalspogingen teniet werden gedaan, stevenden ze met z'n tienen richting eindmeet. Diether wist de vierde plaats uit de brand te slepen.

 

Tongeren

De Ronde van Limburg bracht tussen Hasselt en Tongeren weinig koersanimatie. De grote sprintersploegen controleerden de ganse wedstrijd. Hierdoor werd het een eentonige race. 

Op enkele kilometers van de finish gebeurde de verwachte samensmelting van vluchters en peloton met de nodige zenuwachtigheid richting eindsprint. Laurens probeerde zich te positioneren, maar werd op 3km van de aankomst tot stilstand gebracht door een valpartij voor hem van ondermeer Cavendish. 

Gelukkig kon hij zich rechthouden, maar een vroege eindnotering was niet meer mogelijk. Arnaud De Lie snelde opnieuw als eerste over de meet, Laurens bolde als 78e binnen.