Lekke band in Hageland

Pech reed mee voor Laurens in de gravelwedstrijd tussen Aarschot en Diest met een "didnotfinish" tot gevolg. Diether behaalde daags nadien een 22e plek in Aartselaar.

In de gravelstrook rond Langdorp werd Laurens teruggeslagen door een lekke band net op het moment dat de koers openbrak. Gezien de ruime achterstand en het cruciale moment in de koers, werd het onmogelijk voor hem om nog vooraan terug te keren.

Hij geraakte zelfs niet meer bij het resterende peloton, dat ondertussen ook al in meerdere stukken was gebroken. Hij moest één plaatselijke ronde voor het einde de wedstrijd verlaten.


Sterke Diether niet beloond naar werken in Aartselaar

De 131 deelnemers maakten er onmiddellijk een harde wedstrijd van. In de eerste ronde gingen reeds enkele renners aan de haal. Deze kregen even later gezelschap van twee kleine groepjes, zodat er een ruime kopgroep ontstond van zestien. Het peloton keek al snel tegen een achterstand aan van anderhalve minuut en leek verslagen.

Toch kon Diether zich met 13 anderen ongeveer halfwedstrijd losmaken en in een razende vaart de kloof dichten. Drie ronden voor het einde was de aansluiting gemaakt. Bij de laatste passage scheidden drie renners zich af en het was opnieuw Rutger Wouters die aan het langste eind trok.

Diether bleef in strijd voor plaats vier en plaatste in de laatste twee kilometers een demarrage. Hij kon een kleine voorsprong sprokkelen maar in de laatste 200m werd hij opnieuw gegrepen door de spurtende groep. Een 22e plaats was het gevolg.