Gebroeders Sweeck.be

Laurens proeft van Worldcup MTB

Terwijl Diether enkele dagen recup opneemt in zijn zomerprogramma, trok Laurens dit weekend richting Zwitserland om deel te nemen aan de Worldcup MTB in Lenzerheide. Hij werd aan de finish genoteerd als 43e van 111 deelnemers.

Laurens

Nadat Laurens het BK op de weg betwistte zonder veel voorbereiding wegens buikgriep, kon hij ondertussen de normale trainingen hervatten in Mallorca. Zijn conditie gaat opnieuw in stijgende lijn en hij wou zich graag eens meten met de MTB-wereldtop.

Laurens werd vanop de vijfde startrij gehinderd door een renner met kettingbreuk voor hem. Hij passeerde de eerste ronde als 50e aan de aankomst. Stelselmatig kon hij toch plaatsen opschuiven en stilaan aanspraak maken op een top40-notering.

Op twee ronden voor het einde bekleedde Laurens de 40e stek, maar hij had nog het gezelschap van drie renners, die hem in de laatste ronde toch nog passeerden. Hij ondervond ook redelijk wat hinder van schaafwonden die hij opliep tijdens een onverwachte val in de opwarming. Hopelijk blijft de schade beperkt en kan hij goed herstellen richting Tour D'Alsace.

Diether

Diether geniet momenteel van een weekje rust met het gezin, nadat hij de voorbije week nog 2 koersen afwerkte in Opdorp en Herenthout.

Woensdag in Opdorp kleurde hij vanaf de eerste ronde mee de wedstrijd. Nadat hij met vijf renners lange tijd voorop reed, sloten halfwedstrijd nog een tiental renners aan. De winnaar leek hier uit te komen, maar toch konden nog een aantal renners in de laatste ronde de sprong maken naar de kop.

Diether had ondertussen zijn beste pijlen verschoten en bolde als 17e over de meet.

Ook donderdag in Herenthout liet hij zich opnieuw opmerken door in de eerste ronde weerom in de aanval te trekken. Een ruime kopgroep vormde zich onmiddellijk en hield het tempo zo hoog dat niemand nog kon terugkeren.

Maar met een gemiddelde van 47,5km/u kon ook vooraan niemand weggeraken. Diether bleef attent meekoersen en mengde zich ook in de eindsprint. Finaal werd hij als vijfde afgevlagd.