Gebroeders Sweeck.be

Tour d’Alsace 2022

Laurens rondde de vijfdaagse rittenkoers doorheen de Elzas af met een 25e plaats in de slotetappe. In het algemene klassement eindigde hij als 57e tussen 154 deelnemers. 

Met ondermeer een aankomst op de Superplanche des Belles Filles en telkens enkele duizenden hoogtemeters onderweg, werd de Tour d'Alsace een stevige training richting het nieuwe veldritseizoen. 

In de proloog - die per equipe van 3 renners werd gereden - eindigde Laurens samen met Michael Vanthourenhout en Eli Iserbyt op de vierde plaats. 

De tweede rit was niet de gemakkelijkste met drie lange klimmen van meer dan 10km. Laurens handhaafde zich in een klein peloton en bolde als 76e binnen. 

In de derde etappe vond Laurens betere benen dan de dag voordien. Hij finishte boven op de Superplanche des Belles Filles als 51e. 

Op dag vier bleven bleven 9 vluchters buiten schot, waarna het peloton sprintte voor de verdere ereplaatsen. Laurens mengde zich hier niet in en werd als 99e afgevlagd. 

De laatste rit eindigde op een verwachte massasprint. Laurens probeerde zich op het einde te plaatsen, maar kwam niet verder dan een 25e plek. In het eindklassement werd hij als 57e gerangschikt.

Met nog één wedstrijd te gaan volgende zondag in Leuven, kunnen weldra alle voorbereidingen richting de nieuwe crosswinter van start gaan.