Gebroeders Sweeck.be

Eerste podium voor Laurens

De start van het nieuwe veldritseizoen is genomen in een kletsnat Kruibeke. Laurens ploeterde zich naar de derde podiumplek. Diether liet zaterdag in Nederlands Zuid-Limburg een zesde plaats noteren.

Onmiddellijk cross uit de oude doos in Kruibeke met regen, wind en slijk. Net voor de start gingen de hemelsluizen open, zodat het parcours in laatste instantie nog herschapen werd in een zware moddercross.

Laurens kwam goed uit de startblokken en nestelde zich onmiddellijk in de kop van de wedstrijd. Dezelfde namen als voorgaand seizoen eisten hun plaats vooraan op en al snel werd duidelijk dat het zou gaan tussen Vanthourenhout, Iserbyt, Van der Haar en Laurens.

Laurens beantwoordde driemaal een aanval van deze verschillende renners, maar toen Michael Vanthourenhout halfwedstrijd nogmaals vertrok, moest Laurens even passen. In de achtervolging was het alleen Laurens nog die het werk voor zich nam. Hiervan kon Eli in de voorlaatste ronde profiteren en Laurens op enkele seconden naar de derde plaats verwijzen. 

 

Diether zesde in het Nederlandse Mechelen

Ook Diether schoot dit weekend reeds op zaterdag uit de startblokken. Hij wist daar een zesde plaats uit de brand te slepen, maar kon achteraf niet tevreden zijn want lichte ziekteverschijnselen speelden hem parten. Hij reed niet op volle kracht en wacht op volledig herstel alvorens opnieuw aan te treden.