Gebroeders Sweeck.be

Sterke prestatie niet beloond

Het podium lonkte in Meulebeke. Maar een pijnlijke val van Laurens op de trap deed halfkoers alle winstkansen verdwijnen.

foto: Frank Vergauwen

Met een groot deelnemersveld van 78 renners ging Laurens als vijfde het veld in. Twee ronden lang bleef een ruime kopgroep samen. Vanthourenhout en Eli zette een aanval op die Laurens moest counteren vanuit achtste positie. 

Hij zette zich aan de leiding van de achtervolgers en wist op korte tijd het gaatje te dichten. Door zijn beukwerk werd de ruime kopgroep herleid tot 3. Opnieuw kondigde zich een strijd aan tegen de rode brigade. Laurens liet een sterke indruk na, maar halfwedstrijd mistrapte hij op een van de houten trappen en bezeerde zich fel aan het scheenbeen. 

Het duurde even alvorens hij hiervan bekomen was, maar hij zette toch verder en wist nog een indrukwekkende remonte uit zijn benen te schudden. Vanuit tiende positie wist hij zich nog op te werken naar de vierde plaats, achter Vanthourenhout, Iserbyt en Van der Haar. 

Diether verging het minder. Aanvankelijk kon hij zich vanop de vierde startrij handhaven rond plaats 20, maar hij kon zijn inspanning niet doortrekken tot het einde. Ontgoocheld verliet hij in de laatste ronde de wedstrijd.