Gebroeders Sweeck.be

Het mocht net niet zijn in Amerika

Na een dijk van een wedstrijd verloor Laurens nipt de tweede WB-manche van Eli Isebyt in het Amerikaanse Fayetteville. Niettemin kan hij met opgeheven hoofd huiswaarts vliegen nadat hij twee weken na mekaar mee de hoofdrolspeler was in een boeiend en sportief hoogstaand kijkstuk. 
Foto: photopress.be

Laurens nam een voortreffelijke start en nam al in de eerste ronde de koppositie over van Eli Iserbyt. Het bleef lang een gesloten wedstrijd met een hoog tempo, waarbij Laurens zich steeds vooraan posteerde.

Iserbyt en Vanthourenhout probeerden ieder om beurt om een kloof te slaan, maar telkens was het Laurens die zijn verantwoordelijkheid nam en de gaten dichtte. Op vier ronden van het einde leek een aanval van Iserbyt de goeie, maar opnieuw dichtte Laurens de kloof met Michael in zijn zog.

Door dit maneuver werd de kopgroep uit elkaar geranseld en bleven alleen de drie sterksten over. De volgende ronde probeerde Eli Laurens op de lange klim los te rijden, maar meer dan een handvol seconden voorsprong kon hij niet bekomen. Opnieuw kon Laurens de aanval pareren.

De voorlaatste ronde durfde niemand de helling vol op te rijden, zodat de beslissing bij de laatste passage moest volgen. Zoals verwacht plaatste Eli in de laatste beklimming zijn aanval, maar kreeg Laurens niet uit zijn wiel.

Michael loste de rol, zodat de finale werd ingezet door Eli en Laurens. Deze laatste begon de sprint aan de leiding maar moest in de laatste meters toezien dat Eli nipt naast en over hem kwam.

 

Diether verliest zicht op podium in het Nederlandse Oisterwijk door slipper in laatste ronde 

Na een aarzelende start moest Diether lange tijd achtervolgen om nog een ereplaats uit de brand te slepen. Toch slaagde hij erin om halfwedstrijd voor plek vier te kunnen strijden. 

Hiermee was hij nog niet tevreden en zette fors door. Hij knokte zich naar een tweede plaats achter de ontsnapte Ryan Kamp, maar door een spijtige slipper in de laatste ronde verloor hij alle kansen op het podium.

De dichtste groep achtervolgers snelden hem nog voorbij en hij moest uiteindelijk vrede nemen met een achtste plek. Toch mag hij tevreden zijn over zijn huidig conditiepeil.