Gebroeders Sweeck.be

Ondanks jetlag podium in Ardooie

Met de naweeën van de Amerika-terugreis stond Laurens vandaag al aan de start van de Kermiskoers in Ardooie. Ondanks zijn jetlag finishte hij als derde na Quinten Hermans en Felipe Orts. Diether kende pech en reed de wedstrijd niet uit.

 

 

 

 

 


 

 

De tweelingbroers namen een goede start en maakten tijdens de eerste drie passages samen deel uit van de topvijf. Voor Diether mocht het vandaag echter niet blijven duren. Door een bruusk manoever van Felipe Orts kwam hij in aanraking met een houten paal en kreeg tegelijkertijd af te rekenen met een geblokkeerde ketting.

Hij verloor zoveel tijd en plaatsen dat terugkeren naar de ruime kopgroep onmogelijk was. Na een gedwongen fietswissel holde hij achter de feiten aan en verliet hij enkele ronden later het veld.

Laurens kon zich wel vooraan handhaven en na een versnelling van Orts bleven ze vooraan nog met drie over: Felipe, Quinten Hermans en Laurens. Voor een frisse Quinten ging het nog niet snel genoeg. Zowel Felipe als Laurens moesten de rol lossen en Laurens moest dan op zijn beurt Orts laten rijden.

Heel even kwam Laurens nogeens terug in het zog van Orts, maar een nieuwe versnelling van de Spanjaard deed een vermoeide Laurens definitief kraken. Achter Laurens was een grote kloof zodat de drie podiumplekken vastlagen.

Na een bezoek aan de kiné en na enkele nachten met een goed slaapritme hoopt Laurens zijn goede benen terug te vinden tegen aanstaande zondag. Diether rijdt volgende dinsdag de "Nacht van Woerden".