Gebroeders Sweeck.be

Laurens tweede in SP Ruddervoorde

In de eerste wedstrijd van de Superprestige in Ruddervoorde reed Laurens zich naar een tweede plaats. (Foto: photopress.be)

Een desastreuze start maakte dat Laurens vanuit 19e positie moest proberen de spits van de wedstrijd te bereiken op een parcours waar inhalen niet altijd evident was. Naargelang de schifting stilaan plaatsvond, kwam er meer ruimte zodat hij de aansluiting vooraan kon maken in de derde ronde.

Ondertussen waren Michael Vanthourenhout en Lars van der Haar in de aanval getrokken. Een nieuwe achtervolging moest worden ingezet. Blijkbaar had er niemand goesting om nog te strijden voor de overwinning, zodat hij er weerom alleen voorstond.

Michael viel vooraan weg en Lars kon een voorsprong van een dertigtal seconden opbouwen doordat niemand in de achtervolgende groep wou of kon meewerken. Op drie ronden van het einde ontbond Laurens zijn duivels in de zandbak en verkleinde de voorsprong van Lars met 10 seconden. De groep achtervolgers spatte uit mekaar en alleen Iserbyt kon Laurens nog remonteren. 

De volgende ronde kregen we opnieuw hetzelfde scenario waarbij de koploper in het zicht kwam en Eli opnieuw het gaatje op Laurens moest dichten. Nadat Lars lek reed kwamen de twee aansluiten en toen ontbond Eli zijn duivels. Hij kon Laurens enkele seconden losrijden en dat was genoeg om de wedstrijd naar zich toe te trekken.


Zieke Diether

Nadat Diether afgelopen dinsdagavond een mooie wedstrijd afleverde in Woerden waar hij - na een val in de eerste ronde - een achtste plaats binnenhaalde, moest hij vandaag helaas ziek opgeven.