Gebroeders Sweeck.be

Laurens pakt WB-winst in Maasmechelen

Na een intense crossmaand met talrijke podiumplaatsen kon Laurens in de eerste WB-manche in eigen land eindelijk het laken naar zich toetrekken en op het hoogste schavotje plaatsnemen. Hij ging Lars van der Haar en Eli Iserbyt vooraf op de mijnsite in Maasmechelen. (Foto: photopress.be)

Onder ruime publieke belangstelling nam Laurens onmiddellijk het heft in handen. De rechtstreekse concurrenten tekenden ook direct present zodat het een boeiende wedstrijd leek te worden.

Gezien de constante hoge snelheid en de harde ondergrond, was het zeer moeilijk om grote verschillen op te tekenen. Een uitgerekte sliert van een twintigtal renners trok zich drie ronden lang over het parcours. Laurens was steeds zeer attent en wist samen met Iserbyt en Vanthourenhout een kloofje te maken. 

Halfkoers kwam Eli even ten val en dit was meteen het sein voor Laurens om vol door te trekken. Michael kon zijn wagonnetje aanpikken, maar Laurens draaide de gashendel nog wat verder open. Hij bouwde zijn voorsprong gestaag verder uit en begon met een bonus van 32 seconden aan de laatste ronde.

Hier dreigde het nog even spannend te worden toen Laurens vooraan lek reed en nog een hele afstand moest afleggen naar de materiaalzone. Hierdoor werd zijn voorsprong gehalveerd, maar Laurens bewaarde zijn kalmte en kon onbedreigd zijn eerste Wereldbekerzege vieren. 

Zoals eerder gepland zal Laurens de Koppenbergrace aan zich laten voorbijgaan en vrijdagavond aansluiten bij de nationale selectie voor het Europese kampioenschap te Namen.