Gebroeders Sweeck.be

Dubbelslag in Niel!

Na een superspannende strijd in Niel haalde Laurens niet alleen de dagwinst binnen, maar werd hij eveneens de nieuwe leider in de Superprestige. Hij droeg deze speciale zege op aan "Nonkel Frakke Sweeck",  die gisteren op 83-jarige leeftijd begraven werd. Hij was de gedreven voorzitter van de supportersclub en meer dan 20 jaren trouwe en trotse supporter. 

Laurens zat in Niel direct mee in de wedstrijd. Na twee inrij-ronden maakte hij een zeer snelle zandpassage waardoor hij enkele seconden voorsprong kreeg. Hij besloot onmiddellijk door te trekken en meteen brak de wedstrijd helemaal open.

Alleen Lars van der Haar en Michael Vanthourenhout konden de schade beperken en bleven hangen op 17 seconden. De cross was nog lang en de bonus was onvoldoende om het tot aan de streep te kunnen doortrekken.

Een sterke Lars kon drie ronden voor het einde bij Laurens aansluiten en met z'n tweeën gingen zij de finale in. Laurens wist in de laatste ronde de koppositie te nemen voor de zandbak en dit was het sein om een laatste maal vol door te trekken.

De enkele meters voorsprong die hij vergaarde in het zand waren net voldoende om Lars af te houden en zo licht afgescheiden de aankomst te bereiken. In het SP-klassement werd hij tevens de nieuwe leider met twee punten voorsprong op Van der Haar en Iserbyt. 


Diether

Voor Diether verliep het minder goed. Na twee ronden reed hij in 18e positie maar vond zijn draai helemaal niet. Na zijn ziekte van vorige week raakte hij moeilijk terug op dreef.