Gebroeders Sweeck.be

De beer van de Beekse Bergen

De "beer" deed het weer! Laurens won zijn tweede wereldbeker op rij in het Nederlandse Hilvarenbeek. In een bloedstollende finale was Laurens de sterkste sprinter. Deze overwinning brengt hem tot op 4 punten van WB-leider Iserbyt.

Her was voor de zoveelste keer op rij weer een fraai en spannend kijkstuk voor het talrijk opgekomen publiek. En opnieuw was Laurens een van de hoofdrolspelers.

Van meet af aan nam hij de koers in handen. Hij lag samen met Lars van der Haar aan de basis van een vroege schifting. Alleen Michael Vanthourenhout kon aansluiten. De drie losten elkaar van geen meter en hielden het tempo zeer hoog.

Halfwedstrijd wist een sterke Nieuwenhuis de kopgroep toch bij te benen en deze probeerde bij de volgende doortocht een aanval op te zetten. De drie medevluchters wilden echter van geen wijken weten. Tot ieders verbazing kwam Eli Iserbyt in de voorlaatste ronde ook nog zijn wagonnetje aanpikken. 

Bij het belsignaal van de laatste ronde joeg Laurens het tempo opnieuw de hoogte in en zorgde ervoor dat Eli niet op adem kon komen. Even later nam Michael de koppositie over en poogde die de zege binnen te halen.

Maar Laurens was beresterk en reageerde onmiddellijk. Hij draaide de laatste rechte lijn op in het wiel van de nieuwe Europese kampioen en won de sprint op overtuigende wijze.