Gebroeders Sweeck.be

Hij doet het weer!

Vandaag werd in Merksplas de derde SP-manche afgewerkt en de winnaar was... Laurens Sweeck! Hij verstevigt hiermee zijn leidersplaats en neemt 3 punten voorsprong op zijn dichtste belager Lars van der Haar. Iserbyt volgt op 5 punten.

foto: @photopress.be

 

Opnieuw een topstart van Laurens die onmmiddellijk de wedstrijd in handen nam rondom de Kolonie van Merksplas. Door zijn verschroeiend tempo kwam hij in de tweede ronde reeds alleen aan de leiding.

Eli Iserbyt kwam nog heel even Laurens vervoegen, maar in de volgende zandpassage nam Laurens definitief afstand. Meter per meter reed hij enkele seconden verder weg. Zelfs toen er zich een groepje achtervolgers vormde achter Laurens - met ondermeer Van der Haar, Iserbyt, Vanthourenhout en Pidcock - bleef Laurens zijn voorsprong verder uitbouwen.

Toen de kloof 15sec bedroeg, giing in de achtergrond alleen Lars in de tegenaanval. Het werd een tweestrijd tussen Lars en Laurens, die mekaar geen duimbreed toegaven. Het secondenspel schommelde voortdurend tussen 15 en 20 tellen. 

De laatste ronde kon Laurens aanvatten met een voorsprong van 20 seconden. Hij maakte geen fouten en had alle tijd om het zegebaar te maken en zijn leidersplaats in de Superprestige te verstevigen.