Gebroeders Sweeck.be

Laurens wint BK-herkansing

In Otegem nam Laurens de kans om opnieuw aan te knopen met de overwinning. Hij boekte er zijn vijfde seizoenszege. Johan Wyseure en Gerben Kuypers mochten mee op het podium. 

In het Otegemse slijk zette Laurens zich onmiddellijk in het spoor van ploegmakker Joran Wyseure, die sterk opende. Na enkele ronden leek het erop dat het opnieuw een strijd ging worden tussen Laurens en zijn ex-ploegmakkers Vanthourenhout en Iserbyt.

Maar halfwedstrijd ontbond Laurens zijn duivels. Hij begon aan een lange solo en nam direct tien seconden voorsprong op zijn naaste achtervolgers Vanthourenhout, Iserbyt, Kuypers, Wyseure en Michels.

In bijzonder gure weersomstandigheden op een steeds zwaarder wordende omloop, bouwde hij zijn voorsprong stelselmatig uit. Laurens kon de voorlaatste ronde ingaan met een geruststellende bonus van meer dan 20 seconden.

Hij toonde duidelijk geen verzwakking naar het einde toe en genoot met volle teugen van deze zege. Er kon zelfs - met een kwinkslag - nog een pirouette af in de laatste materiaalpost.