Gebroeders Sweeck.be

WK-brons in mixed-team relay

Als opwarmertje voor aanstaande zondag maakte Laurens op vrijdag deel uit van het zeskoppige team dat de mixed relay voor hun rekening nam. Na een spannende race werd het uiteindelijk de bronzen plak voor de Belgische ploeg.

Antoin Jamin nam als junior een sterke start voor de Belgische ploeg met een vijfde plaats. In de tweede ronde holde Julie Brouwers wat achter de feiten aan en het was Joran Wyseure die vanuit negende stelling maar liefst vier plaatsen goed maakte  door zijn snelle passage.

Hij halveerde de achterstand en stuurde een ronde later Marion Norbert Riberolle als vijfde het weiland in. Zij knabbelde op haar beurt aan de achterstand en zette de belgen terug op het podium. De junior bij de meisjes Xaydee Van Sinaey kreeg de zware opdracht om stand te houden en deed dit ook, zij het met 45 seconden achterstand op de ongenaakbare nederlanders. 

Om de tweede podiumplaats te behalen moest Laurens als laatste 14 seconden goed maken op Thomas Mein. Hij naderde de brit en leek op weg naar zilver, maar een uitschuiver op het scherp van de snee zorgde ervoor dat hij opnieuw meer achterstand opliep.

Hij kwam snel overeind en deed er nog alles aan om Thomas opnieuw in te halen, maar hij strandde op een zucht van zilver.

Toch een mooie ervaring om met een goed groepsgevoel die bronzen plak met zijn zessen binnen te halen! Op naar zondag...