Gebroeders Sweeck.be

Groeiend vertrouwen na tweedaagse

Met een groeiende vormcurve, wat resulteerde in een 5e plaats in de Superprestige in Ruddervoorde en een 3e plaats op het WB-podium in Maasmechelen, heeft Laurens het eerste dubbelweekend van het prille seizoen tot een goed einde gebracht. 


SP Ruddervoorde

De voorbije regenval zorgde voor een zwaar parcours, waar recuperatie in de wedstrijd ver te zoeken was. Na een matige start probeerde Laurens zijn wagonnetje vooraan aan te pikken. Dit ging niet zomaar vanzelf en het kostte hem veel energie om in het spoor van de koplopers te blijven.

Geregeld moest hij kleine gaatjes laten die hij maar moeizaam terug dicht kreeg. Hij kon dan ook geen aanspraak maken op een podiumplek en plaats vijf werd het hoogst haalbare.

 

WB Maasmechelen

Daags nadien op de terril in Maasmechelen zette de progressie zich verder. Vanop de tweede startrij was het afwachten hoe hij na een korte startstrook het veld zou induiken. Vanuit 8e positie werd het geen evidentie om zomaar plaatsen goed te maken op de snelle, maar toch pittige omloop.

Toch slaagde hij er in om na vijf ronden een mooie uitgangspositie te verwerven. Hij nestelde zich in het spoor van de toppers tot een lekke band hem enkele plaatsen terugsloeg. In een mum van tijd nam hij zijn plaats weer in en stootte onmiddellijk door naar de tweede positie.

Ondertussen had Lars van der Haar enkele seconden voorsprong verworven. Maar deze was nog steeds binnen bereik toen Laurens opnieuw lek reed net na de materiaalzone. Hij kon pas als negende een nieuwe fiets ophalen.

Met nog twee ronden te gaan leek het een onmogelijke opdracht om opnieuw vooraan te geraken. Maar toch bleef Laurens niet bij de pakken zitten. Dankzij de allersnelste wedstrijdronde op het einde, sleepte hij nog een derde plaats uit de brand. 

Woensdag neemt Laurens niet deel aan de X2O Koppenbergcross. Zijn volgende afspraak wordt het EK in het Franse Pontchâteau, waar een spannende strijd tussen verschillende toppers zal uitwijzen wie de nieuwe Europese sterrentrui mag aantrekken.

Iedereen welkom op de supportersbus naar WB Dendermonde op zondag 12 november om 9u aan Café Den Bierpot in Schriek en om 9u15 aan Café Paradijs in Peulis. 
Kostprijs 10 euro - niet-leden supportersclub 13 euro - reservatie 015/346826.