Gebroeders Sweeck.be

Teveel pech op EK in Pontchâteau

Twee platte tubes in ronde 1 en 5 en een gezakt zadel tussendoor, namen alle kansen weg voor Laurens op een mooie ereplaats op het zware parcours te Pontchâteau. Laurens moest helaas vrede nemen met een zevende plek. Foto: Frank Vergouwen

Laurens startte nochtans hoopvol tussen de regenvlagen en dook op kop het glibberige veld in. Hij nam een kleine voorsprong, maar de uittredende Europese kampioen liet niet begaan. Met Nieuwenhuis in zijn spoor hield hij de kloof klein.

In de uiterste hoek van het parcours kreeg Laurens echter af te rekenen met een eerste platte tube, waardoor hij veel plaatsen en tijd verloor. Met een nieuwe fiets probeerde hij in de tweede ronde zijn achterstand te verkleinen, maar opnieuw moest hij de post opzoeken wegens een losgekomen zadel.

Toen hij rond halfkoers weerom de aansluiting maakte met de achtervolgende groep op Michael Vanthourenhout, reed hij opnieuw lek, op dezelfde plek op het parcours. De derde wissel zorgde voor een uitzichtloze situatie.

Toch bleef Laurens moedig doorzetten tot het einde en sleepte alsnog de zevende plaats uit de brand. Op naar volgend weekend...