Gebroeders Sweeck.be

Mooi slotakkoord na loodzwaar weekend

Laurens heeft een loodzwaar baggerweekend afgesloten met een podiumplaats in de WB-manche te Dendermonde, nadat hij daags voordien in Niel een kans op top drie moest laten schieten na alweer een lekke band op een cruciaal moment in de wedstrijd.SP Niel

De Superprestigemanche in Niel kondigde zich aan als een loodzware en gevaarlijke editie. Laurens ging er met volle moed tegenaan maar kende een moeilijk begin van de wedstrijd. Hij kwam niet goed uit de startblokken en moest een twintigtal seconden goedmaken op de leiders in de eerste ronden.

Toch slaagde hij erin om aan te sluiten. Hij leek op weg naar een mooi resultaat tot hij voor de vijfde keer dit seizoen opnieuw lek reed en teruggeslagen werd. Weer probeerde hij de kloof te dichten, maar tevergeefs. De laatste twee ronden verloor hij de voeling met de kop van de wedstrijd en moest uiteindelijk tevreden zijn met een vierde plek na Iserbyt, Nieuwenhuis en Orts.
 

WB Dendermonde

Het was voor iedereen afwachten wat de benen nog in petto hadden na een loodzware zaterdagcross. Dit keer kwam Laurens wel goed uit de startblokken en dook zelfs als leider de eerste slijkpassages in.

Onmiddellijk zat hij goed in de wedstrijd en handhaafde hij zich voorin. Na twee ronden kwam hij met zijn ploegmaat Toon Vandebosch aan de leiding. Op korte afstand volgde Pim Ronhaar. Deze maakte een ronde verder de aansluiting.

Halfwedstrijd plaatste Pim een demarrage waar zowel Laurens als Toon geen antwoord op hadden. De verschillen met de achtervolgers werden steeds kleiner en het werd nog een superspannende strijd voor de overige podiumplaatsen.

Vandebosch zat door zijn beste krachten heen en zakte verder weg. Zijn plaats werd ingenomen door een sterk opzettende Lars van der Haar. Laurens en Lars vochten naar het einde toe een pittig duel uit voor plaats twee.

In de laatste ronde had Lars nog net iets meer krachten over en wist hij de tweede plek te veroveren terwijl Laurens zijn derde plaats veilig kon stellen. Voor Laurens was dit alvast een hoopgevend resultaat richting de komende periode.
 
Iedereen welkom op de supportersbus naar WB Namen op zondag 17 december om 9u aan Café Den Bierpot in Schriek en om 9u15 aan Café Paradijs in Peulis. 
Kostprijs 10 euro - niet-leden supportersclub 13 euro - reservatie 015/346826.