Gebroeders Sweeck.be

Geen topweekend voor Laurens

Met een 8e plaats in de Superprestige te Merksplas en een 6e plek in de Franse Wereldbekercross inTroyes, bleef Laurens onder de verwachtingen. Door onverklaarbare omstandigheden bleven dit weekend de gehoopte resultaten uit.


SP Merkplas
Het slechte gevoel dat Laurens reeds had bij de verkenning werd helaas bevestigd tijdens de wedstrijd. In de slijkvelden van Merkplas verzeilde hij in de tweede ronde in circa 20e positie.

Toch raapte hij alle moed bijeen om te blijven vechten en keerde zelfs terug tot een vijfde plek. Maar na een val in de voorlaatste ronde moest hij nog enkele plaatsen prijsgeven en eindigde hij uiteindelijk als achtste.

 

WB Troyes
In het zonnige Troyes kregen de renners een compleet andere omloop voor de wielen geschoven. Laurens kwam beter uit de startblokken dan gisteren en haakte nog net zijn wagonnetje aan bij de ruime kopgroep.

Er scheidden zich al snel tien renners af die bikkelden om de podiumplaatsen. Toen de kopgroep uit mekaar spatte, had Laurens niet direct een antwoord om in de kop van de wedstrijd mee te strijden.

Hij bengelde constant in 8e of 9e positie, maar kon na een sterke laatste ronde een zesde plaats behalen. Hopelijk vind hij in de loop van deze week een antwoord op de mindere prestaties van afgelopen weekend.