Gebroeders Sweeck.be

BK in dienst van de ploeg

Laurens deed op het BK te Zottegem wat de ploegleiding van hem verwachtte. (foto Frank Vergouwen)

Laurens hield zich meestal op vooraan in de trein van Alpecin-Deceuninck, ter controle van de wedstrijd. 

Nadat hij enkele keren drinkbussen en ijsblokken achteraan had opgepikt bij de volgwagen en vooraan had afgeleverd bij de kopmannnen, bracht hij op 50km van de aankomst nog eenmaal Robbe Ghys naar voor.

Na deze opdracht brak de koers volledig open, kwamen de hoofdrolspelers in het vizier en barstte de titelstrijd los. Laurens had zijn opdrachten volbracht en drong niet meer aan. Hij verliet de wedstrijd op twee ronden van het einde.

 

Ruddervoorde

Eerder deze week was Laurens zeer bedrijvig in de kletsnatte kermiskoers van Ruddervoorde. Daar trok hij reeds in de eerste kilometers ten aanval en bleef de ganse wedstrijd vooraan.

In de tweede ronde werd een ontsnapping opgezet van zeven renners waaronder Laurens. Deze vluchters hielden het driekwart wedstrijd vol, tot dertien achtervolgers aansloten.

Even later werd er bij de koplopers opnieuw een schifting doorgevoerd en scheidde een groep van 16 zich af. Laurens was weer van de partij met vijf ploegmakkers.

Zij hadden een sterk numeriek overgewicht en de eerste aanval van Joran Wyseure in de voorlaatste ronde bleek meteen de goede. Niemand reageerde en Joran kreeg vrijgeleide.

In de laatste ronde probeerde Laurens nog een tweede plaats te grijpen. Hij plaatste een aanval, kon enkele seconden bonus pakken maar werd gegrepen in de laatste kilometer. Hij werd uiteindelijk 16e.