Bloemen voor moederdag

De eerste wegkoers in Verrebroek leverde Laurens meteen een knappe tweede plaats op. De verdiende bloemenruiker werd direct doorgegeven aan mama Sweeck, die haar geen mooier moederdaggeschenk kon inbeelden!

 

Met een 39e plaats voor Diether en een podiumplaats voor zijn tweelingbroer, namen de profs van ERA-CIRCUS een meer dan behoorlijke start in dit nieuwe wegseizoen.

Laurens maakte vanaf de derde ronde deel uit van de kopgroep van 25 renners. Diether volgde op een kleine minuut met 16 achtervolgers, terwijl Hendrik zich handhaafde in het 50-koppige peloton. Deze grote groep zou de wedstrijd drie ronden voor het einde verlaten, terwijl reeds een vijftigtal renners eerder tot opgave gedwongen werden.

Bij de laatste passage maakten acht renners - waaronder Wout Van Aert - vooraan de aansluiting. Net op dat moment trok Laurens met een zevental opnieuw ten aanval. Bij het ingaan van de laatste ronde bouwden zij hun voorsprong al snel uit tot 30 seconden.

Na enkele schermutselingen vooraan, kon in de slotkilometers 1 renner zich afscheiden. Gianni Marchand kon zijn demarrage volhouden tot op de streep. Achter de winnaar spurtte Laurens - verrassend sterk maar vrij gemakkelijk - naar het podium, gevolgd door Timothy Stevens.

Foto's : zie album met dank aan Wim Van Goethem