Gebroeders Sweeck.be

Podium in De Schorre

Op het prachtige domein van Tomorrowland kregen de kijklustigen een mooie, spannende SP-wedstrijd voorgeschoteld, waarin ook voor Laurens een sterke rol was weggelegd. Hij eindigde als tweede, 9 seconden na de wereldkampioen. Diether reed als 21e binnen.

Na een verschroeiende start van Mathieu van der Poel moest Laurens alle zeilen bijzetten om in de spits van de wedstrijd te komen. Hij zette goed door en handhaafde zich in vijfde positie.

Er vormde zich in de eerste wedstrijdhelft een omvangrijke kopgroep tot Wout van Aert een versnelling hoger schakelde. Enkele renners - waaronder Laurens - konden hun wagonnetje nog net aanpikken.

Toen even later Mathieu een ongelukkige val maakte, brak de kopgroep definitief in stukken. Op dat moment scheidde Wout zich licht af van drie achtervolgers. Laurens leek eerst moeite te hebben met achtervolgen, maar reed een ronde later toch alleen naar de tweede plek.

Het werd zelfs nog even spannend toen Laurens op minder dan 10 seconden naderde, maar uiteindelijk moest hij 9 seconden toestaan. Door deze tweede plaats komt hij wel opnieuw als derde in het klassement in gelijke punten met Lars van der Haar, die vandaag derde finishte.

Diether zag met spijt zijn huidige 10de plaats in het klassement verloren gaan. Hij nam een slechte start als 18e, kwam nooit goed in zijn ritme en maakte een moeilijk wedstrijduur door. Hij moest tevreden zijn met een 21ste plaats en hoopt morgen in Koksijde op beterschap.

Foto's : zie album