Beresterke Laurens in Niel

Laurens reed een sterke Jaarmarktcross in Niel. Ondanks een serieuze tuimeling over de balken, vocht hij terug tot plaats twee. Diether maakte de toptien mooi rond.

Nadat Laurens in de eerste ronde zich verslikte in de balkenpartij, was hij direct op achtervolgen aangewezen. Vooraan werd er niet gewacht en zelfs een podiumplaats leek niet meer haalbaar. 

Laurens besliste er echter anders over en vocht zich gestaag terug een weg naar voor. Op vier ronden van het einde stegen zijn podiumkansen opnieuw toen hij aansloot bij Van Kessel voor plaats drie. 

Hiermee was hij nog niet tevreden en met z'n tweeën dichtten zij de kloof op een moegestreden Michael Vanthourenhout, die reeds eerder de koppositie moest prijsgeven aan Toon Aerts. 

Aerts won, maar Laurens sprintte nog sterk en pakte oververdiend - als beste man in koers - de tweede podiumplek. 

Ook Diether streed in een achtervolgende groep voor wat hij waard was. Hij kon zich de ganse wedstrijd handhaven in een groepje dat streed voor de achtste plek. Met een finale tiende plaats, net achter Kevin Pauwels, kon ook Diether terugblikken op een puike prestatie.

In deze veldritklassieker genoten de toeschouwers alvast van een prachtig en spannend schouwspel. Hopelijk hebben de sterke hoofdrolspelers van vandaag nog wat reserve voor de zware Superprestige-manche die hen morgen wacht in Gavere.

Foto's : zie album met dank aan Wim Van Goethem