Goede start in Baal

De Sweeck-broers reden alledrie een degelijk resultaat voor de talrijk opgekomen supporters op de Balenberg. Laurens eindigde 5e, Diether werd na bandbreuk 11e en Hendrik werd 16e.

Nadat Laurens als eerste de Balenberg optrok, kwamen de twee grote tenoren al snel orde op zaken stellen. De wereld- en Europees kampioen namen een kleine voorsprong, maar het was opnieuw Laurens die het langste weerwerk bood.

Twee ronden lang bleef hij op minder dan 30 seconden hangen, terwijl achter hem het Telenet-duo jacht maakte op de derde podiumplaats. Terwijl vooraan Wout Mathieu moest laten gaan, maakten Van Kessel en Aerts de aansluiting bij Laurens.

De strijd voor plaats drie bleef spannend tot de laatste hectometers, maar na een kleine schuiver net voor de balkjes verloor Laurens het wiel en moest hij vrede nemen met een vijfde plaats.

Diether maakte zijn wedstrijd rond aan een egaal tempo. Hij deelde zijn krachten goed in en kon aanspraak maken op plaats tien, maar een lekke band besliste er anders over. Door dit tijdverlies werd een elfde plek het hoogst haalbare.

Ook Hendrik trotseerde dit jaar voor zijn nieuwe sponsor TÜV-SÜD de flanken van de Balenberg. Hij reed een sterke wedstrijd en kon de jongens van zijn categorie mooi achter zich houden. Hendrik eindigde  - tot zijn eigen verbazing - als 16e. 

Foto's : zie album met dank aan Wim Van Goethem 

Supportersinfo : er zijn nog enkele plaatsjes open voor de tweedaagse busreis naar het BK in Koksijde op zaterdag 13 en zondag 14 januari 2018 - alle info 0495/181998.