Zware dobber in Nommay

Op de zware Franse WB-omloop te Nommay is Laurens als zesde geëindigd. Diether werd 30e. Met nog één manche te gaan is Laurens nog in de running voor de vierde plaats in het eindklassement, Diether staat momenteel 21e.

Al snel werd duidelijk dat de twee tenoren van dit veldritseizoen weerom de hoofdrollen opeisten. Achter Mathieu en Wout werd het een strijd tussen Toon Aerts en Laurens voor de derde podiumplek. Halfwedstrijd moest Laurens de rol lossen en kwam hij alleen op plaats vier te zitten.

Twee ronden later sloten Tim Merlier, Michael Vanthourenhout en Michael Boros aan. Boros kon in de battle voor de vierde plek geen stand houden en even later viel ook Laurens letterlijk weg. Hij maakte een harde smak, maar kwam er zonder kleerscheuren vanaf en kon zijn race nog verder zetten. Door zijn tuimelperte verloor hij wel voeling met zijn concurrenten en werd de zesde plaats het hoogst haalbare. 

Diether had niet de benen waarmee hij zaterdag in Zonnebeke de tweede plaats pakte. Hij ondervond ook nog hinder van de val die hij gisteren maakte. Hij werkte zijn wedstrijd af in de buik van het 52-koppige deelnemersveld, maar kon weinig progressie maken. Hij werd afgevlagd als 30e. 

Vertrek supportersbus naar WB Hoogerheide op zondag 28/01 om 8u aan café Den Bierpot in Schriek - info 0495/181998.