Hendrik eindwinnaar Moedige Veldrijder

Op het mooi uitgetekende parcours in het recreatiepark "De Mosten" werd Hendrik 5de in de laatste B-wedstrijd van "De moedige Veldrijder". Hij verzamelde genoeg punten om afgetekend het klassement 2017-2018  te winnen over 19 manches.

Een lang uitgerekt 47-koppig peloton, met Hendrik in een vijfde positie, maakte er een snelle zandcross van. Na twee ronden scheidden zich een vijftal renners licht af en namen stelselmatig meer voorsprong. 

Hendrik kwam even mee aan de leiding, maar was vandaag niet bij machte om de wedstrijd mee te kleuren. Hij moest zich noodgedwongen in vijfde stelling nestelen en kon niet meestrijden voor het podium.

Gert Smets viel voor hem weg door pech, maar Niels van de Kerckhove kon Hendrik nog in de laatste kilometer remonteren, terwijl Mathijs Wuyts vooraan de overwinning pakte in een spurt met Stijn Huys. PIeter-Jan Vliegen werd derde.

De vijfde plaats in deze laatste manche van "De moedige Veldrijder" was voor Hendrik voldoende om voor de eerste maal dit klassement van elite z/c op zijn naam te schrijven.