Laurens pakt 4e seizoenszege

Laurens heeft de Parkcross van Maldegem toegevoegd aan zijn palmares na een mooie solo. Hendrik werd als 20e afgevlagd.

Nadat Laurens niet onmiddellijk zijn klikpedaal vond, moest hij even zijn tijd nemen om zich in de ontstane kopgroep van tien te nestelen. Van plaats tien schoof hij op naar de zevende stek, waar hij enkele ronden vertoefde. 

Vooraan versnelden enkele renners om beurt. Niemand kon meer dan vijf seconden bonus bijeen rapen en stilaan ontstonden enkele kloofjes. Michael Vanthourenhout, Toon Aerts en Tim Merlier leken half koers op weg naar het podium, maar Laurens pikte als enige aan.

Een ronde later plaatste hij zijn snedige demarrage en alleen Toon Aerts probeerde met hem mee te schuiven. Toon geraakte niet echt op het wiel en moest opnieuw enkele achtervolgers laten terugkomen.

Dit was voor Laurens het sein om - met nog 20 minuten te gaan - vol door te zetten. In een mum van tijd nam hij 20 seconden voorsprong, hield goed stand en kon zo in de laatste ronde tenvolle genieten van zijn vierde seizoenszege. David van der Poel won de spurt voor de overige podiumplaatsen voor Tim Merlier.

Ook Hendrik kon een mooie wedstrijd afsluiten op de 20e plaats. Diether, die nochtans goed op weg was naar een toptien-plaats, moest de strijd voortijdig staken omdat hij zich niet goed voelde. 

Foto's : zie album met dank aan Wim Van Goethem

Vertrek supportersbus naar SP Hoogstraten op zondag 11/2 om 8u45 aan café Den Bierpot in Schriek - info 0495/181998.