16e podium van het seizoen

Met nog één weekend te gaan, doet Laurens nu al beter dan verleden seizoen. Hij behaalde in de mooie, lastige vestingcross in Hulst weerom een tweede plaats achter de ongenaakbare Mathieu van der Poel. 

Na een matige start vertoefde Laurens het eerste kwartiertje in tiende positie. Achter hem viel onmiddellijk een kloof die alleen maar groter werd. Ronde na ronde schoof hij stilletjes op en klampte zich vast aan de achtervolgende groep op Michael Vanthourenhout, die op zijn beurt Mathieu voor zich uit zag rijden. 

Halfkoers leek een derde podiumplaats het hoogst haalbare, tot Michael stilviel bij het ingaan van de voorlaatste ronde. Hij werd opgeslokt door de drie overige podiumkandidaten, Tom Meeusen, Eli Iserbyt en Laurens. 

Een goede kilometer verder waagde deze laatste zijn kans om tweede te worden. Samen met Vanthourenhout hoorde hij de bel van de laatste ronde klinken. Toen Laurens even later nogmaals stevig doortrok, moest ook Michael passen. Plaats twee leek binnen, maar een verrassend sterke Meeusen kwam tot tweemaal toe tot op het achterwiel van Laurens.

De sterke Sweeck wou niet buigen en mocht zo voor de 16e maal mee op het podium. De duizenden toeschouwers op de mooie Hulstse vesten kregen een prachtig schouwspel voorgeschoteld. En of dat zonnetje deugd deed na zo'n zware, natte winter!

 

Hendrik en Diether tellen af naar seizoenseinde

Hendrik kwam in de B-cross in Hechtel-Eksel niet verder dan een 15e plaats. De benen voelde niet slecht, maar de rug speelde op. Ook hij kijkt stilaan uit naar de sluitingsprijs in Oostmalle.

Diether stond niet meer aan de start het voorbije weekend. Hij gaat donderdag op onderzoek bij Toon Claes in Herentals en komt hoogst waarschijnlijk niet meer in actie dit seizoen. 

 

Vertrek supportersbus naar de sluitingsprijs te Oostmalle op zondag 25/02 om 8u15 aan café Den Bierpot in Schriek - info 0495/181998.

Voorverkoop inkomkaarten SWEECK-BROTHERS-CX-PARTY aan 5 euro in Café Den Bierpot in Schriek, bij fietsenhandel Swekalfi te Keerbergen en aan de Sweeck-camper.