Lekke band nekt BK-podiumkansen

Op het BK MTB in Heuvelland moest Laurens - met de finale in zicht - noodgedwongen de overige 4 koplopers laten rijden. Een leegloper bracht hem terug bij de achtervolgers. Diether knokte voor een 10e plaats.

 

 

 

In de aanvangsfase reden 11 leiders twee ronden lang wiel in wiel. In deze groep wist Laurens zich goed vooraan te handhaven. Onder zijn impuls brak de wedstrijd open in de derde ronde. 

Samen met Panhuyzen snokte hij de groep uit mekaar. Alleen Jens Schuermans, Ruben Scheire en Daan Soete konden de kloof opnieuw dichten. De rest werd op één ronde tijd reeds op één minuut gezet. 

Laurens oogde fris en de podiumkansen stegen, tot een klein stukje ijzer er anders over besliste. Met een leegloper achteraan moest hij noodgedwongen de vier anderen laten rijden. Toen hij van wiel kon wisselen waren alle podiumkansen weg. Vanuit 9e positie knokte hij zich nog naar een zesde plaats. 

Diether - die achteraan moest starten - reed een zeer verdienstelijke wedstrijd en wist ronde na ronde enkele plaatsen goed te maken. Hij finishte - na anderhalfuur wedstrijd - als tiende. 

Foto's : zie album met dank aan Wim Van Goethem.