Tour de Wallonie

De tweelingbroers maakten vandaag voor de eerste maal kennis met de Ronde van Wallonië.  De eerste massaspurt van deze vijfdaagse (28/07-01/08) werd gewonnen door Romain Cardis. Laurens werd in Les Bons Villers 68e in dezelfde tijd als de winnaar. Diether kwam vier minuten later binnen in het derde groepje als 118e. 

De 193km lange openingsrit van de TRW kende een "rustige" aanloop. Tussen de 140 deelnemers kozen al vlug 7 renners voor de vroege vlucht. Het peloton gaf hen een maximale voorsprong van 6 minuten. 

Met één bergprijs en een tiental km kasseien als noemenswaardige hindernissen, vloeide alles terug samen in de laatste kilometers. Laurens probeerde samen met Daan Soete nog een late uitval, maar zonder resultaat. 

Ongetwijfeld zullen de volgende dagen de tijdsverschillen steeds hoger oplopen, wanneer de talrijke hoogtemeters hun werk doen. De tweede etappe start zondag in Villers-la-Ville en eindigt na 163km in dalende lijn na de beklimming van de Citadel te Namen. De derde dag wordt er gekoerst van Chimay naar La Roche-en-Ardenne. De vierde etappe wordt betwist tussen Malmedy en Herstal. Het eindpunt ligt woensdag in Waremme.

Het wedstrijdverloop is dagelijks online te volgen op www.directvelo.com. De etappes van dinsdag en woensdag zijn ook te bekijken op RTBF en Eurosport.