Kwetsuur speelt Laurens parten

Na een pijnlijke val op training dinsdag, speelde de opgelopen ribkwetsuur Laurens meer parten dan hem lief was. Hij eindigde in de laatste WB-manche te Hoogerheide op een 13e plaats. Diether werd 39e. 

Nadat Laurens afgelopen dinsdag zwaar was gevallen, hoopte hij vandaag nog weinig hinder te ondervinden van de opgelopen kwetsuur aan de borststreek. Even werd er gevreest voor een breuk of barst van de ribben, maar onderzoek wees uit dat dit niet het geval was.

Helaas, door de weersomstandigheden kondigde zich op de "Brabantse Wal" een loodzware editie aan van de laatste WB-wedstrijd. Reeds tijdens de verkenning ondervond Laurens dan ook meer hinder dan hij had gehoopt. 

Nochtans schoot hij niet slecht uit de startblokken en dook hij in de toptien het veld in. Maar al vlug werd duidelijk dat hij geen progressie in de koers zou maken. Na enkele ronden reed hij alleen op een 9e plaats. Gezien de omstandigheden kon hij zich daar wel in vinden. 

Toch werd hij, door een gehinderde ademhaling, in de laatste twee ronden nog opgeslorpt door vier andere renners en bolde hij ontgoocheld als 13e over de eindstreep. Het WB-eindklassement sluit hij af op een 7e plaats.

Diether had niet de frisse benen van Zonnebeke. De zware cross van gisteren was duidelijk nog niet helemaal verteerd. Hij kwam vandaag niet verder dan een 39e plaats.

Foto's : zie album met dank aan Wim Van Goethem