Laurens dag- en eindwinnaar SP

In de laatste SP-manche van dit seizoen werd Laurens - na een knappe solo - de beste van de dag in Middelkerke en tevens eindwinnaar van het Superprestige-klassement. Diether moest helaas door knieperikelen de strijd staken halfkoers.

Een attente Laurens nestelde zich onmiddellijk in derde positie bij de aanvang van de wedstrijd. Er ontstond al snel een afscheiding van zes renners, waarbij ook Diether zijn wagonnetje aanhaakte. 

Het tempo lag bijzonder hoog en voortdurend wisselden de kopposities. Op het einde van de tweede ronde ontstond er een kleine scheur in deze kopgroep, maar Diether dichtte het gaatje met zijn tweelingbroer in zijn wiel. Van deze zware inspanning moest Diether even herzetten, maar mede door een aanslepende kniekwetsuur moest hij even later de race staken. 

Laurens daarentegen werd met de ronde beter en beantwoordde met gemak alle aanvallen. Na 25 minuten koers achtte hij zijn moment gekomen en pakte hij de leiding over. Hij verhoogde het tempo en niemand bleek in staat hem te volgen. Hij vergaarde snel een kloof van 15 seconden.

In de volgende ronde probeerde Toon Aerts hier wat van af te knabbelen en bracht de achtervolgers tot op 8 seconden van Laurens. Toen ook Toon even moest verpozen, zakte het tempo bij de achtervolgers, terwijl Laurens geen moment verzwakte. Integendeel, hij bouwde zijn voorsprong verder uit en kon net als op het BK in Antwerpen de laatste ronde genieten van het applaus dat hem te beurt viel. 

Samen met de dagzege haalde hij ook de eindwinst binnen van het Superprestige-klassement voor Eli Iserbyt en Lars van der Haar. Van Middelkerke gaat het voor hem richting Hulst. Diether moet helaas forfait geven voor deze Ethias-cross en gaat maandag voor zijn opspelende knie op doktersbezoek. 

Foto's : zie album met dank aan Wim Van Goethem