Dwars door het Hageland

De Sweeck-broers zochten vandaag de gravelpaden op in eigen streek, tussen Aarschot en Diest. Diether haakte af na 155km, nadat hij zijn werk voor het winnende team Alpecin-Fenix had uitgevoerd. Laurens finishte als 50ste, nadat hij in volle finale materiaalpech kende (foto: Pascal Vande Putte).

Diether moest van in het begin vol aan de bak om zijn kopman - en latere winnaar Jonas Rickaert - op een goede plaats te brengen in de finale. Kilometers lang zette het Alpecin-Fenix-team hun kopman perfect uit de wind en toen de wedstrijd na 155km in een beslissende plooi viel, had Diether al zijn krachten opgesoupeerd. Hij verliet even later de wedstrijd en kon terugblikken op een verdienstelijke werkdag. 

Laurens zat in volle finale nog goed gepositioneerd om een degelijke uitslag te rijden. Hij moest echter voet aan grond zetten om mechanische pech te verhelpen.  Net op het moment dat hij terug aansloot bij het kleine peloton dat nog in koers was, brak deze groep in drie stukken. Laurens moest even bekomen van zijn terugkeer en miste zo de trein om een mooie notering uit de brand te slepen. 

Hij kijkt alvast vooruit naar de vierdaagse Tour de Wallonie die morgen van start gaat. Deze rittenkoers is dagelijks te volgen via livestream op de Sporza-website met Renaat Schotte als commentator.