Puntjes op de i in Niel

Laurens Sweeck stak de verdiende zege op zak in de derde SP-manche te Niel na een bijzonder spannende wedstrijd. Ook Diether stond meer dan zijn mannetje in het slijk en finishte als dertiende.

Op de nieuwe omloop in Niel kwam Laurens als vierde de gevreesde modderstrook ingedoken. Hij nestelde zich in de aanvangsfase moeiteloos in de spits van de wedstrijd en wist zelfs in de eerste zandstrook een verschil van 5 seconden te maken. 

Laurens was niet van plan om deze voorsprong zomaar uit handen te geven en deed er zelfs nog 5 seconden bij. Het was nog zeer vroeg in de race en het zou bijzonder moeilijk worden om dit tot het einde vol te houden. Wat verwacht werd, gebeurde ook. Eli Iserbyt en Toon Aerts konden halfwedstrijd aansluiten. 

Laurens toonde echter dat hij nog niet uitgeteld was. Toen Toon in de voorlaatste ronde lek reed, kondigde zich een man-tegen-man-strijd aan. Eli probeerde Laurens af te schudden, maar Laurens plooide niet. HIj slaagde er wel in om als eerste aan de laatste zandstrook te beginnen. 

Opnieuw stuurde hij er foutloos doorheen en zette hij Eli Iserbyt op een kleine achterstand. Dit bleek voldoende om aan de streep zijn beide handen in de lucht te steken. Hij pakte zo zijn eerste verdiende seizoenszege. In de SP-tussenstand zit hij als derde op 4 punten van Iserbyt en 3 punten van Aerts.

Ook Diether stond vandaag zijn mannetje. Hij moest vanop de derde startrij knokken om een mooi resultaat te boeken. Van de 30e positie wist hij toch langzaam maar zeker op te schuiven en op een verdienstelijke 13e plaats te eindigen.