Gebroeders Sweeck.be

Strijdvaardige Sweeck-broers op BK

In Meulebeke lieten Laurens en Diether zich van hun meest strijdvaardige kant zien. Zij eindigden in de Belgische titelstrijd repectievelijk als vierde en achtste.

Laurens startte uitstekend en nam reeds in de eerste ronde de leiding, terwijl Diether werd opgehouden door een val van Michael Vanthourenhout en Eli Iserbyt en pas als 18e zijn wedstrijd kon verder zetten. 

Laurens voerde zodanig de forcing dat hij met een kleine voorsprong de tweede ronde inging. Wout Van Aert zag onmiddellijk het gevaar en trok alle registers reeds open. Deze dichtte de kloof en trok onmiddellijk door met Laurens in zijn wiel. Anderhalve ronde kon Laurens bij Wout blijven, maar ook vandaag bleek Wout oppermachtig en moest Laurens de rol lossen. Hij stelde alles in het werk om de achterstand te beperken, maar kon niet beletten dat Wout seconde per seconde verder uitliep. 

Ondertussen kreeg Toon Aerts Laurens in het vizier en kon even later aansluiten. Ook Michael Vanthourenhout werkte verder aan zijn remonte en sloot aan. Op twee ronden van het einde hadden Toon en Michael nog een versnelling in de benen waar Laurens niet direct kon op antwoorden.

Hij kon de kloof niet meer dichten en moest tevreden zijn met een vierde plaats. Voor Laurens werd dit kampioenschap toch een bemoedigende prestatie met oog op de rest van het seizoen. 

 

Sterke Diether

Ook Diether reed vandaag een berenkoers. Hij deelde zijn wedstrijd zeer goed in en wist vanuit 18e stek de kloof te overbruggen naar de drie renners die streden voor plaats vijf: Quinten Hermans, Gianni Vermeersch en Tim Merlier. 

Met zijn vieren gingen zij de laatste ronde in. Vermeersch en Merlier konden zich licht afscheiden, terwijl Diether in het wiel van Quinten de laatste rechte lijn opdraaide. Maar in de sprint moest hij in Quinten zijn meerdere erkennen met een achtste plaats als resultaat.

Gezien de sterke remonte en de vechtlust die Diether aan de dag legde, komt hij meer dan terecht in het vizier voor een WK-ticket in Oostende.