Lekke band op kasseiklim in Overijse

Een lekke band in de laatste WB-manche te Overijse, kost Laurens zijn startplaats op de eerste rij in het WK volgend weekend. Hij finishte als 7e, net achter Lars van der Haar. In de WB- eindstand wordt hij als 9e de eerste man van de tweede startrij in Oostende. 

Laurens opende sterk en kwam als eerste boven op de Tenotsberg. Nadat iedereen zijn ritme probeerde te vinden, bekleedde hij de 8e positie. Tot halfkoers bleef hij renners voor hem in het vizier houden en leek hij aanspraak te maken op een topvijfnotering. 

Net op dat moment reed Laurens achteraan lek aan het begin van de kasseiklim. Het kostte hem heel wat tijd en kracht en een terugval tot plaats tien. De volgende ronde moest hij even bekomen, maar opnieuw vond hij het goede ritme. Hij klokte de derdebeste rondetijd achter Van Aert en Pidcock en remonteerde Vermeersch, Hermans en Van Kessel. Met nog een sterke slotronde in de benen, eindigde hij in dezelfde rechte lijn als Van der Haar.


En nu in rechte lijn naar het WK in Oostende,  hopelijk gooit "corona" geen roet in het eten. Met twee vijfde plaatsen op de WK's in Bogense en Dübendorf zou een medaille in Oostende na "de grote twee" een mooie invulling zijn op zijn palmares.