Derde maal op rij vijfde in WK

Ook dit jaar was de vijfde plaats op het WK opnieuw weggelegd voor Laurens. De wereldtitel ging ook dit jaar weerom naar Van der Poel voor een ontgoochelde Wout Van Aert.

foto: @photopress.be

Laurens deed in de aanvangsfase perfect wat hij moest doen. Vanop de tweede startrij kwam hij als vijfde de brug af en dook hij richting Noordzee. In het zand stoomde hij onmiddellijk door naar plaats drie en poogde het wiel van de twee grote tenoren te houden. 

Zoals verwacht ontstond er zeer snel een kloof, maar Laurens probeerde toch twee ronden lang de achterstand te beperken. Hij kreeg echter geen steun van zijn medekompanen. Maar toen het duidelijk werd dat zij definitief voor plaats drie zouden strijden, kon er wel ineens gekoerst worden. 

Toon Aerts kon meter voor meter wegrijden en weeral was het Laurens die de snelheid in de achtergrond hoog moest houden. Toen hij even op adem moest komen, konden Eli iserbyt, Michael Vanthourenhout en Quinten Hermans hem op achterstand zetten.

Hij kende twee moeilijke ronden, maar herpakte zich stevig en reed nog drie sterke ronden. Hij remonteerde opnieuw Eli, Michael en Quinten om op zoek te gaan naar Pidcock, die op zijn beurt weggereden was richting Toon Aerts.

Bij aanvang van de laatste ronde naderde Laurens tot op 6sec van Pidcock en 20sec van Aerts. Hij kon het verschil helaas niet meer overbruggen en strandde als vijfde op het strand van Oostende als eerste van het Pauwels-sauzen-Bingoal-team.

Toch mag hij hoopvol zijn voor de zes resterende wedstrijden die nog volgen in dit covid-seizoen... op naar Middelkerke en Lille.