Geen superdag in Brussel

Teveel pijn aan de gekneusde hand voor Diether en geen superdag voor Laurens resulteerde in de laatste X2O-manche respectievelijk in een opgave en een negende plaats. 

Na een matige start kon Diether van een 25e na een 15e plaats opschuiven. Het leek erop dat hij naar een degelijke uitslag op weg was, maar de pijn aan zijn hand werd steeds erger. Op dit gevaarlijke, ijzige parcours was het dan ook onverantwoord om blijven door te koersen en zo zijn hand nog meer te kwetsen. 

Wellicht zal een nieuw doktersbezoek uitsluitsel moeten brengen of er toch niet moet gevreesd worden voor een barst of breukje.

Laurens kende wel een goede start en kon na enkele honderden meters de koppositie nemen. Dit duurde helaas maar een ronde, want hij haakte op de schuine kant met zijn stuur in het lint en verloor zo ettelijke plaatsen. 

Het duurde enkele seconden voor zijn fiets terug vrij was en ondertussen passeerden een tiental renners. De looppassages deden zijn gekneusde heup geen goed en Laurens vond niet echt meer de benen om nog hard terug te vechten. Hij werkte zijn koers verder af met een negende plek als resultaat. In het X2O-klassement eindigt hij op de 6e plaats .

Na de emotioneel zware dagen - met het afscheid van zijn schoonvader -  hoopt hij vooral volgende week een beetje mentale rust te vinden richting Sint-Niklaas en Oostmalle om dit covid-seizoen met een mooie prestatie te kunnen afsluiten.