Dwars door het Hageland

Laurens kwam als 23e over de eindstreep op de Citadel van Diest na een tocht van 177km, waaronder 40km grindwegen en kasseien dwars door het Hageland.

Met nog 60km te gaan stak Laurens zijjn neus aan het venster en kwam vooraan postvatten. De wedstrijd werd steeds harder. Toen de grote namen de gashendel helemaal opendraaiden, scheurde het peloton in meerdere stukken.

Laurens handhaafde zich mooi in de topvijftien en straalde ambitie uit. Toen op 50km van de aankomst Yves Lampaert een tweede keer een aanval opzette, was Laurens nog even aan het bekomen van de eerste veldslag.

Acht renners namen de vlucht. Hierbij waren de grootste ploegen vertegenwoordigd zodat in de achtervolgende groep niet genoeg slagkracht meer zat om terug te komen. Hun voorsprong schommelde lange tijd rond de 40sec, maar finaal konden de koplopers uit de greep van de achtervolgers blijven.  

Laurens kon zich goed handhaven in dit resterende pelotonnetje en liet een mooie 23e plaats optekenen op minder dan één minuut van winnaar Tiller Rasmus uit het Noorse UNO-X pro cycling team.