Start seizoen 2021-2022

In de ETHIAS-cross van Lokeren viel Laurens net naast het eerste podium van het nieuwe seizoen. Diether werd 17e.

Foto: Bram Van Lent


Vanop de eerste rij namen Laurens en Diether een goede start. Na enkele ronden bleek het tempo voor Diether net iets te hoog. Hij geraakte maar niet door zijn tweede adem en moest gas terugnemen. 

Laurens daarentegen kon zich wel gemakkelijk vooraan handhaven, maar na een mechanisch probleem en een verplichte fietswissel, werd hij teruggeslagen naar de zevende plek. Net op dat moment nam Eli Iserbyt voorsprong.

Laurens kon zich opnieuw in de topdrie nestelen, maar hij had naar het einde toe niet genoeg energie meer in de tank om een podiumplek te bemachtigen. Hij strandde op de vierde plaats op 25sec van de winnaar. Lars van der Haar werd tweede voor Michael Vanthourenhout. Diether kende een moeilijke tweede helft en werd als 17e afgevlagd. 

 

Eetfestijn

Ondertussen werd ook door de supportersclub het nieuwe seizoen gelanceerd met een druk bezocht tweedaags eetfestijn. Voor vele crossliefhebbers werd het een blij weerzien na anderhalfjaar covid-isolement. Velen waren duidelijk opgelucht dat we met zijn allen opnieuw langs de zijlijn mogen staan.

Ook voor onze renners werd het dit weekend een leuke hereniging met de supporters zowel in Lokeren als in Schriek. Het startschot van een drukke winter is dus gegeven. Ongetwijfeld gaan zowel de renners als de trouwe supporters het beste van zichzelf geven!