Tweemaal Sweeck in toptien

Laurens had in Ruddervoorde meer last van zijn verkoudheid dan hem lief was en werd mede door pech vijfde. Diether was dan weer meer dan tevreden met een sterke wedstrijd en een mooie achtste plaats.

Na een ongelukkig incident met Ryan Camp halfweg de eerste ronde verloor Laurens een zevental plaatsen en moest hij al direct 15 seconden goed maken op de koplopers Het duurde twee ronden alvorens Laurens vooraan opnieuw kon aansluiten. 

Ondertussen hadden Eli Iserbyt en Quinten Hermans reeds een tiental seconden boni. Twee ronden lang poogde Laurens om de kloof te dichten, met een blok aan zijn been. Lars van der Haar wou niet overpakken en zo kwam ook Toon Aerts opnieuw aansluiten. 

De leiders hadden ondertussen hun voorsprong nog vergroot, zodat de derde podiumplek het hoogst haalbare was. Ook dat zat er niet in vandaag want pech besliste hier anders over. Een geblokkeerde ketting verplichtte Laurens te lopen tot aan de materiaalpost waardoor alle podiumkansen defintief weg waren. Hij eindigde uiteindelijk vijfde. 

Beter verging het Diether. Vanop de vierde rij kende hij een matige start. Vanuit 25e positie probeerde hij zich een weg te banen richting toptien. Halfwedstrijd sloot hij aan bij een groepje in strijd voor plaats acht, maar Diether was gretig.

Een ronde later ging hij alleen op zoek naar plaats zeven. Die kloof was iets te groot, maar hij kon zich weliswaar sterk handhaven en als achtste finishen.