Zevende in Rucphen en Namen

Met een 7e plaats in de Wereldbekercompetitie in Rucphen op zaterdag en in Namen op zondag is Laurens na een 12-daagse in Mallorca aan zijn tweede luik van dit seizoen begonnen. 

Rucphen

Na een periode van regen en slijk stond er in Rucphen nogeens een droge en snelle cross op het programma. Laurens moest alle zeilen bijzetten om vanop de tweede startrij aan te sluiten bij de snelste starters. Net toen de kloof gedicht was kreeg hij problemen met de rechtse rem, waardoor hij genoodzaakt was van fiets te wisselen.
 

Hierdoor verloor hij opnieuw een viertal plekken en moest hij de ontstane kloof weer dichten. Er werd geen seconde getreuzeld vooraan, waardoor hij in zijn eentje nog wel kon aansluiten maar zich niet meer echt vooraan in de koers kon rijden. Zevende was het resultaat.


Namen

Op de drukbevolkte Citadel van Namen maakte Laurens een goede beurt. Hij startte vlot en werkte de hoogtemeters van meet af aan af tussen de eerste vijf. Ook technisch bleef hij vrijwel foutloos op dit moeilijk berijdbare parcours waar constante focus vereist was. Hij bleef deze keer eens gespaard van pech en werd uiteindelijk net als gisteren zevende.
 

Slechter verging het Diether die vanop de vijfde rij in het tumult van de eerste ronde aangereden werd vlak in zijn kuit. Hij passeerde pas als 32e de materiaalpost. Tijdens de vele looppassages speelde zijn beenkwetsuur op en kon hij geen plaatsen meer goedmaken. Hij werd als 38e van 52 deelnemers genoteerd in de rituitslag.