12e BK-podium op 15 deelnames

Laurens pakte vandaag in de elite-categorie voor de derde maal BK-zilver achter een ongenaakbare Wout van Aert. Diether haalde de 14e plek in Middelkerke.

Laurens dook in circa achtste positie het zand van Lombardsijde in. Het duurde drie ronden alvorens Laurens vooraan kon aansluiten bij een groepje achtervolgers op de reeds ontsnapte Wout van Aert.

Laurens voerde meteen mee de forcing en zorgde er mee voor dat deze achtervolgende groep in stukken viel. Samen met Quinten Hermans kon hij zich afscheiden van Jens Adams en Toon Aerts en probeerden zij de kloof uit te diepen. 

Zij kregen niet meer dan 15sec bonus tot Quinten - mede door kettingproblemen - Laurens moest laten rijden. Laurens trok alle registers open en kon een veilige voorsprong opbouwen, zodat hij de laatste ronde kon aanvangen met zilver eremetaal binnen handbereik. Hij werkte deze foutloos af en moest niet meer tot het uiterste gaan om de tweede plaats te pakken. 

Diether verging het iets minder. Hij schoot nochtans goed uit de startblokken en zat bij Laurens in de buurt in de aanvangsfase. Het tempo van Laurens lag iets te hoog en Diether moest wat gas terugnemen. Hij vertoefde twee ronden lang in het gezelschap van Iserbyt en Co.

Naar het einde toe zat hij door zijn beste krachten heen en moest hij nog enkele renners laten passeren. Hij eindigde dit BK als 14e.