Fraaie 5e plaats in Heistse Pijl

Laurens Sweeck bekoorde zjn thuispubliek en opgekomen supporters door in eigen gemeente voet te zetten naast topsprinters uit het worldtour peloton. Hij snelde naar een fraaie vijfde plaats in de massasprint te Heist-op-den-Berg. De nieuwe spurtbom Arnaud De Lie won, Cavendish mocht als derde mee op het podium. 

Laurens startte met ambitie in de Heistse Pijl, maar wist dat het een moeilijke opdracht zou worden om de topsprinters en hun ploegmakkers op deze wegen te verschalken. Hij bleef de ganse wedstrijd attent en wist in de laatste beklimming van de Heistse berg zich te nestelen in het spoor van de topfavorieten. 

In de laatste bocht voor de aankomstlijn kon hij zich helemaal vooraan positioneren en probeerde vol mee te sprinten voor de zege. Hij moest nipt de duimen leggen voor Arnaud De Lie, Nizzolo, Cavendish en Daniel McLay.  

Hij werd knap vijfde en bevestigde opnieuw zijn sterke conditie van het moment. Maandag klimt hij weer in het zadel voor de Ronde van Limburg terwijl Diether op zoek gaat naar een goede prestatie in Kieldrecht.