Gebroeders Sweeck.be

Mooie driedaagse voor Diether

Terwijl Laurens in de tweede helft van de week de trainingen hervatte na ziekte, ging Diether driemaal aan de slag in Bierbeek, Nieuwrode en Halen met respectievelijk een 7e, 3e en 18e plaats als resultaat. Diether blikt tevreden terug, zijn vormpeil is goed. 

In Bierbeek reed Diether een attente wedstrijd en deed er alles aan om mee voor de zege te sprinten. Hij maakte tot de laatste ronde deel uit van de kopgroep, maar net dan vielen er nog enkele kleine afscheidingen. Hij moest tevreden zijn met de 7e plaats.

Zaterdag in Nieuwrode - in tropische temperaturen - probeerde hij het opnieuw.  Al snel werd in de tweede ronde de beslissende kopgroep gevormd, waarvan hij weerom deel uitmaakte. Deze 18-koppige groep bleef een ganse wedstrijd samen en werd pas helemaal op het einde uit elkaar gereden. Diether bolde solo als derde over de eindstreep, in het zog van de nummers één en twee.

Op zondag in het Limburgse Zelk (Halen) stond Diether aan de start met 48 deelnemers. Vijf renners verrasten het peloton al vroeg en creëerden een voorsprong die zij tot aan de eindstreep behielden. Diether bereikte de meet als 18e.