Gebroeders Sweeck.be

Sweeck-broers 1 en 2

Terwijl Laurens in de eerste Amerikaanse WB-cross te Waterloo het thuisfront verwende met een prachtig kijkstuk en strandde op een meer dan verdiende tweede plaats na Iserbyt, ging Diether in het Franse Brumath met de zegebloemen naar huis voor Aaron Dockx. 
Foto: photopress.be

Aanvankelijk kwam Laurens redelijk uit de startblokken, maar hij werd in de tweede bocht volledig klem gereden en verloor meer dan tien plaatsen. Door de supersnelle omloop was er al snel een tijdsverschil van 20 seconden dat Laurens diende dicht te rijden op de eersten.

Hiervoor moest hij nog wel eerst een twintigtal renners passeren. Dit was echter geen sinicure op deze snelle omloop. Het duurde dan ook tot halfwedstrijd alvorens Laurens in tweede positie kwam te zitten.

Ondertussen was er nog altijd een kloof van een vijftiental seconden op Eli Iserbyt. Laurens reed iedereen uit het wiel en ging in zijn eentje op jacht naar de leider. Hij slaagde erin om te naderen tot op zes seconden, maar hij kon zijn hels tempo net niet lang genoeg volhouden om het gat te dichten.

Seconde per seconde liep Iserbyt opnieuw verder uit. Laurens kon uiteindelijk met opgeheven hoofd de tweede plaats opeisen, voor Lars van der Haar. 
 

Diether scoort in het Franse Brumath

Diether ging op zoek naar een mooi resultaat en extra uci-punten. Na een matige start reed hij aanvankelijk in negende posiite. Naarmate de wedstrijd vorderde, kreeg Diether meer en meer uitzicht op de koplopers.

Hij lukte erin om de aansluiting te maken en wist in de laatste ronde een kleine kloof te slaan, waardoor hij alle tijd had om het zegebaar te maken. Dit was een deugddoende opsteker die hem zeker moraal zal geven.