Gebroeders Sweeck.be

Leidersplaats in WB verstevigd

Voor de 12e van 14 Wereldbekermanches trokken de veldrijders richting "de spectaculaire Kuil" in Zonhoven. Dit deden ook de veldritfans met duizenden tegelijk. Zij genoten van het schouwspel in de arena en zagen een beresterke Wout Van Aert winnen voor Mathieu van der Poel. En Laurens Sweeck mocht mee het podium vervolledigen. 
Foto: Frank Vergouwen

Door dit resultaat bouwde Laurens zijn leiderspositie verder uit met 3 punten. Hij heeft momenteel 333 punten en leidt met een bonus van 24 punten op Michael Vanthourenhout, zijn enige belager voor eindwinst. Het werd dan ook een koers in de koers voor deze twee.

Laurens opende sterk en dook als eerste de Kuil in. Toch duurde het niet lang vooraleer Wout van Aert het roer overnam. De posities vooraan werden al snel ingenomen, Wout en Mathieu in de front en Laurens samen met Michael daarachter in strijd voor de derde podiumplaats.

Dit duo loste elkaar van geen meter. Het duurde tot de laatste ronde vooraleer er iemand verschil kon maken. Het was Laurens die aan het langste eind trok, hij kon zich loswerken van Michael en eindigde als derde op een handvol seconden van Mathieu.

Door dit resultaat maakte Laurens zich - samen met Vanthourenhout en Iserbyt -  tot een van de drie topfavorieten die volgende zondag op het BK in Lokeren de open strijd zullen aangaan voor de nationale driekleur.