Gebroeders Sweeck.be

8e op WK in Hoogerheide

Laurens finishte vandaag in een zinderend Hoogerheide als achtste op de Brabantse Wal. Na een afgelopen ketting in de derdelaatste ronde waren alle podiumkansen voorgoed weg. (Foto: Frank Vergouwen)

De twee grote tenoren Van Aert en Van der Poel openden onmiddellijk de debatten en scheidden zich reeds af op de eerste helling van het parcours. Laurens volgde in de daaropvolgende groep en wist zich daar goed in te handhaven.

Hij probeerde steeds in een goede positie te zitten om te kunnen anticiperen wanneer er een aanval zou plaatsvinden. Laurens kon echter niet beletten dat Michael Vanthourenhout en Gerben Kuypers konden ontsnappen. Deze kregen een bonus bij mekaar van een twintigtal seconden, maar ze konden hun inspanning niet tot op het einde volhouden.

In de derdelaatste ronde ging de uitgedunde achtervolgende groep de aansluiting maken met Michael en Gerben. Net op dat moment dokkerde Laurens zijn ketting vooraan van zijn tandwiel en blokkeerde tussen zijn kader. Hij moest van de fiets om zijn ketting terug los te trekken en verspeelde zo alle kansen op het derde podiumplaatsje.

Het hoogst haalbare vanuit die positie was de zevende plaats. Finaal moest hij Niels Vandeputte nog voorlaten en bolde hij als achtste over de eindstreep. Het was een mooie ervaring tussen het duizendkoppige publiek, maar onze renner had helaas vandaag geen superdag. Van der Poel werd de nieuwe wereldkampioen voor Wout van Aert.