Gebroeders Sweeck.be

Tweede in Maldegem

Het talrijk opgekomen publiek zag een sterke Laurens Sweeck aan het werk in het park van Maldegem. Maar het werd net niet voor de man uit Schriek.

Na een matige start van Laurens bleef het rondenlang een gesloten wedstrijd. Meer dan vijftien renners bleven wiel in wiel tot Eli Iserbyt vrijgeleide kreeg van Michael Vanthourenhout. De Sauzen Pauwels-tactiek was weerom aan de orde.

Alleen Laurens kon bij de achtervolgers reageren. Hij kreeg nog twee mannen van de rode brigade in zijn zog: Michael en Ryan. Laurens had natuurlijk geen keuze en dichtte de kloof, zodat hij vooraan met drie Sauzen Pauwels-boys kwam te zitten.

Na een slechte zandpassage van Eli nam Laurens de leiding over. Hij sloeg meteen een kleine kloof en alleen Eli kon in de voorlaatste ronde het gat opnieuw dichten. Het werd een bitsige strijd tussen de twee, waarbij Eli Laurens tot tweemaal toe probeerde in de hekken te rijden.

De derde keer kneep Eli zelfs zijn remmen dicht, zodat de twee leiders bijna stilstonden. Door dit maneuver kon Michael opnieuw aansluiten en de leiding nemen. Laurens en Eli trokken zich weer op gang en gingen verder in hun strijd.

Dit keer was het Eli die aan het kortste eind trok. Hij moest in de remmen terwijl Laurens opnieuw ten aanval trok. Laurens kon weer de leiding nemen maar Michael kon hem in een van de laatste bochten nog net voorbij gaan, zodat het niet meer tot een sprint kwam.

Michael draaide als eerste de rechte lijn op, terwijl Eli als vijfde finishte. Als twee honden vechten om een been, gaat de derde ermee heen... op naar de volgende klassementswedstrijd.