Gebroeders Sweeck.be

Zesde seizoenszege in Lille

Laurens schreef de Krawatencross op zijn naam na een sportieve en eerlijke strijd met Lars van der Haar. Voor alle veldritliefhebbers was het genieten in de Lilse Bergen van een spannend duel tussen deze twee toppers in en naast het veld. De bloemen schonk Laurens aan mekanieker Francis, die zijn verjaardag vierde.

Na de kopstart van Laurens en een sterke eerste ronde, nam Lars van der Haar stevig over en ramde samen met Laurens de wedstrijd open. Zij namen met hun tweeën onmiddellijk de wedstrijd in handen.

Bij de achtervolgers bewoog Eli Iserbyt hemel en aarde om opnieuw aan te sluiten. Hij knabbelde aan de voorsprong van de twee leiders, maar maakte in het zand een cruciale stuurfout waardoor hij weerom enkele seconden verloor.

Vooraan bundelden Laurens en Lars de krachten en voerden zij het tempo nog op. Opnieuw moest Eli bij de achtervolgers het werk opknappen, maar dichter dan 12 seconden kwam hij niet meer.

Lars ging op kop de slotronde in maar Laurens wist even verder de leiding in handen te nemen en kon een heel klein kloofje slaan. Het werd een spannende laatste ronde want de kloof was nooit groot. Toch wist Laurens die kleine afstand te behouden tot de laatste rechte lijn en en dat was net genoeg om zijn zesde zegen van het seizoen binnen te rijven.